top of page

DRJL Ingatlanközvetítés

A jogszabályi alapját annak, hogy az ügyvédek is végezhetnek ingatlanközvetítői tevékenységet a 1993. évi LXXVIII. törvény (Lakástörvény) 64/C. § (5) bekezdése és az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény (Ügyvédi tv.) teremti meg.

 

Az a körülmény, hogy jogi szakvizsgával rendelkező személy, ügyvédi tevékenység mellett végez és nyújt ingatlanközvetítői szolgáltatást ügyfelei számára, az garanciális biztonságot jelent abban, hogy az ingatlan értékesítési, vagy vételi szándékának első pillanatától kezdve, egészen a tulajdonjog bejegyzéséig olyan jogi szakértelemmel rendelkező személy kerül megbízásra, aki mindamellett, hogy az ügyvédi kamara felügyelete mellett, a kamarai előírásoknak megfelelő eljárást köteles követni, az ingatlanközvetítői szemlélet mellett a későbbi adásvételi szerződés megkötésének körülményeire, esetleges és nem vár buktatóira is rálátása van. Ezen komplex szemléletmóddal előzetesen kiküszöbölhető az, hogy akár az eladót, akár a leendő vevőt komoly anyagi hátrány érje a későbbiekben.

A DRJL - Dr. Jenei László Ügyvédi és Ingatlanközvetítő Irodúgy működik közre ingatlanok eladásában és/vagy hosszú távú bérbeadásában, hogy rejtett költségekre számítani nem kell, a szerződéskötés az ügyfelek számára világos és közérthető módon valósul meg, apróbetűs ÁSZF alkalmazására nem kerül sor! Ennek megfelelően az egyedi ügyre vonatkozó, ügyfeleimmel részletesen átbeszélt szerződési feltételeket tartalmazó szerződéskötést követően történik meg a megbízás ellátása.

bottom of page